Socialdemokrat vill förbjuda Sverigedemokraterna

Socialdemokraternas tåg på första maj i Stockholm 2012. Foto: Frankie Fouganthin
  • Onsdag 2 maj 2018 2018-05-02
E-post 2760

DALARNA Sverigedemokraterna och nazistiska partier bör förbjudas. Det menar socialdemokraten Conny Karlsson, som står på plats 65 till kommunfullmäktige i Borlänge, i en insändare publicerad i Dalarnas Tidningar.

Om Conny Karlsson, 67 år, får som han vill är både Sverigedemokraterna men även högerextrema partier ett minne blott. Med rubriken ”Det parti som förbjuder SD och NMR lär få riksdagsmajoritet”, argumenterar han varför SD ska förbjudas. Inte minst pekar han på FN:s konvention mot rasdiskriminering i den korta, men koncisa, insändaren som Dalarnas Tidningar publicerar.

”I artikel fyra uppmanas stater att förbjuda rasistiska organisationer och alla propagandaaktiviteter som gynnar etnisk diskriminering”, skriver han och påpekar att deltagande i sådana organisationer ska vara straffbart.

Enligt Karlsson hör både SD och nazistiska NMR till denna typen av organisationer. ”Något parti som törs stå upp?” undrar han retoriskt.

Enligt val.se som listar riksdagspartiernas valsedlar inför valet till hösten står Karlsson på plats 65 för Socialdemokraterna till kommunfullmäktige i Borlänge.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag