”Socialdemokraterna har förstört det här landet närmast fullständigt”

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 23 okt 2019 2019-10-23
E-post 7141

SVERIGE Sverigedemokraterna, 23 procent, är nästan lika med Socialdemokraterna, 24 procent, i senaste mätningen från DN/Ipsos. Det är en av flera mätningar som pekar på ökat stöd för SD och minskat stöd för S. – Det är dags att vi en gång för alla bryter Socialdemokraternas maktkartell och ser till så att det dröjer mycket, mycket, lång tid innan de över huvud taget är i närheten av att återta makten, säger Henrik Gustafsson, presschef Sverigedemokraterna.  

SD (23 procent) ökar med fyra procentenheter sedan förra månadens mätning i DN/Ipsos. Samtidigt backar Socialdemokraterna med två procentenheter till 24 procent.

Presschefen Henrik Gustafsson säger att han generellt är försiktig med kommentarer om enskilda mätningar men att han noterat en positiv trend i flera mätningar från olika opinionsinstitut de senaste månaderna.

– Det finns flera skäl till den allmänna uppgången. Dels ljuger vi inte. Vare sig om vår politik eller om andra partiers politik. Det vill säga vi håller oss borta från Socialdemokraternas paradgren. Nu senast ljög de om vår syn på skyddsombud, säger Gustafsson.

Häromdagen publicerade Expressen en Sifomätning som visar att SD vinner mark hos kvinnliga LO-väljare, samtidigt som S tappar i samma grupp. Det är något som Henrik Gustafsson tar fasta på.

– Alltfler väljare, inte minst kvinnor inom LO-kollektivet, uppfattar att vi erbjuder en politik som de ser som goda lösningar på ett alltmer påtagligt samhällsproblem. Otryggheten är en sak. Våldtäkter, rån, bomber och granater, är några andra exempel. Därtill är vi nu i ett läge där staten dumpat över ansvaret på kommunerna, vad gäller migrationskrisen 2015-2016.

Henrik Gustafsson tycker också att man från SD:s håll blivit bättre att berätta för väljarna om andra delar av sin politik än de klassiska profilfrågorna migration och rättspolitik.

Tanken på ett konservativt block är något som blivit ett allt tydligare och realistiskt mål för SD.

– Vissa mätningar visar också att om det vore val idag skulle det konservativa blocket, med oss, M och KD, ha majoritet eller största minoritet. Det är såklart något som måste bejakas under de år som är kvar fram till valet 2022, säger Henrik Gustafsson.

Han fortsätter:

– Det är dags att vi en gång för alla bryter Socialdemokraternas maktkartell och ser till så att det dröjer mycket, mycket, lång tid innan de över huvud taget är i närheten av att återta makten. De har förstört det här landet närmast fullständigt. Och inget tyder på att de vet vad de gör – vilket är mycket negativt för samhällsutvecklingen och för de som bor i vårt land.

Om opinionsmätningarna skulle ge genomslag vid valurnorna 2022 skulle det innebära att SD sannolikt skulle ta plats i styren i fler kommuner, regioner och eventuellt även kanske på riksnivå. Henrik Gustafsson säger att det är något man inom partiet redan börjat förberedelserna. Det pågår omfattande utbildningsinsatser, samtidigt innebar valet 2018 att SD fick in några tusen förtroendevalda i kommuner och regioner påpekar Henrik Gustafsson.

– Vi känner oss mycket trygga med vad framtiden kan ha för oss i form av framgångar även på lokal och regional nivå.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag