Socialdemokraterna: ”Vi är de riktiga Sverigevännerna”

Bild: Андрей Бобровский/Wikimedia Commons
  • Torsdag 6 jun 2019 2019-06-06
E-post 1578

Socialdemokraterna är de riktiga Sverigevännerna, hävdar två ledande socialdemokrater i en debattartikel publicerad på nationaldagen. En Sverigevän är enligt Socialdemokraterna stolt över Greta Thunberg och Spotify, medan det är fientligt mot Sverige att måla upp ”en bild av ett samhälle där allt förfaller och blir sämre” vilket skadar landets internationella anseende. 

I ett debattinlägg i Aftonbladet som går till hårt angrepp på Sverigedemokraterna hävdar Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad och gruppledare i riksdagen Annelie Karlsson att deras parti till skillnad från SD är ”Sverigevänner på riktigt”.

Debattörerna menar bland annat att ”vi har byggt ett starkt land där vi tar hand om varandra” och räknar upp ”de svenska värderingar som har tagit oss hit”, som är ”jämställdhet, jämlikhet, ansvar, sammanhållning och framtidstro”.

Läs även: Ny SD-kampanj i tunnelbanan nazistanklagar Socialdemokraterna

Ett sätt att vara patriotisk enligt debattörerna är att vara stolt över svenska varumärken och kändisar, med Volvo, Spotify, Björn Borg och Greta Thunberg som exempel, eller att Sverige ”toppar rankningar inom allt ifrån jämställdhet och sysselsättningsgrad” och ”har varit i fred i över hundra år och tar ett stort ansvar för vår omvärld”.

I motsats till det menar man att SD svartmålar Sverige när  ”de målar upp en bild av ett samhälle där allt förfaller och blir sämre” vilket kan ”skada Sveriges exportmöjligheter, turism och etablering av internationella företag”.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag