Socialister vill förbjuda böneutrop

Bild tagen från en av partiets youtubefilmer
  • Tisdag 20 mar 2018 2018-03-20
E-post 8

VÄSTERVIK Religion är en privatsak som inte hör hemma i det offentliga rummet. Därför vill Socialisterna Välfärdspartiet, i Västervik, förbjuda böneutrop.
Vi försvarar det sekulära samhället, det vill säga att man skiljer på religion och det offentliga, säger Johannes Regell, kommunfullmäktige ledamot för SV i Västervik. 

Socialisterna Välfärdspartiet (SV) vill förbjuda böneutrop och förespråkar en ”tredje väg”. Det uppger Vimmerby tidning.

Enligt partiets representant Johannes Regell domineras debatten om böneutrop av dels ett multikulturalistiskt argument som säger att alla kulturer är lika bra och att alla kulturer ska representeras i samhället kontra ett annat perspektiv, som Regell menar är ett kristet och nationalistiskt perspektiv. Enligt det sistnämnda perspektivet hör inte Islam hemma i Sverige, men det gör däremot kristendomen. Socialisterna förkastar båda alternativen och föreslår en tredje väg, den sekulära.

– Våran syn är att Sverige inte är ett kristet land. Vi försvarar det sekulära samhället, det vill säga att man skiljer på religion och det offentliga, säger Johannes Regell, kommunfullmäktige ledamot för SV i Västervik, till Vimmerby tidning.

Partiet är av åsikten att religion är en privatsak som inte hör hemma i det offentliga rummet.

– Därför är vi emot böneutrop. Alla människor vill inte höra det. 

Regell säger också att han inte ser något behov av att förbjuda kyrkklocker eftersom det skulle reta upp människor och det är dumt att ge sig på dem.

Regell vill också skilja på islamister och muslimer.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag