Sofia O.O. lämnar Aftonbladet efter metoo-hysterin

Sofia Olsson Olsén i SVT Aktuellt. Foto: svtplay.se
  • Onsdag 7 mar 2018 2018-03-07
E-post 10

SVERIGE Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén lämnar sitt jobb som publisher på Aftonbladet. Ny på den posten blir Lena K. Samuelsson.

Sofia O.O. sjukskrev sig i december förra året efter en turbulent höst präglad av metoo-kampanjen. Två av tidningens stora profiler, Staffan Heimerson och Fredrik Virtanen, hade fått lämna sina jobb. Den ene för att han kritiserade metoo, och den andre för en våldtäktsanklagelse.

Men nu visar det sig att Sofia O.O. inte kommer tillbaka till kvällstidningen.

– Under min rehabiliteringstid har jag kommit fram till att jag vill gå vidare i yrkeslivet. Aftonbladet är en fantastisk arbetsplats med en unik ställning i samhället. Att lämna är därför inte lätt. Men nu mår jag bra igen och har landat i beslutet, säger hon till Aftonbladet.

Hennes efterträdare blir Lena K. Samuelsson som har haft chefspositioner på både Aftonbladet och Svenska Dagbladet, vilka båda ägs av koncernen Schibsted.

– Det är en glädje att vara tillbaka på Aftonbladet och jobba med det kraftfulla och kompetenta laget som finns här. Aftonbladet har under många år byggt en unikt stark position som svenska folkets nyhetskälla. Nu ser jag fram emot att tillsammans med alla medarbetare ta nästa stora steg på den digitala resan och utveckla både journalistiken och affären för alla våra läsare, tittare och kunder, kommenterar hon.

Läs även vår PLUS-intervju med Staffan Heimerson om ”dubbelnollan”, som han kallar den tidigare kvällstidningspublishern som gav honom sparken.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag