”Som att Jimmie Åkesson skulle sitta här och vara ledsen över att inte få åka till Mecka”

Bild ur videon som just nu går viral. Foto: Faksimil Facebook
  • Tisdag 31 jan 2017 2017-01-31
E-post 2063

STOCKHOLM ”Det är väldigt roligt att en kryptokommunist här ska sitta och vara ledsen över att inte få åka till USA”, förklarade Hanif Bali (M) och fällde sen den dräpande fortsättningen som fick Daniel Riazat att tappa fattningen. Klippet sprids viralt över Facebook där de bägge riksdagspolitikerna diskuterar USAs tuffa regler för inresa i landet.

När riksdagsledamoten Hanif Bali (M) mötte sin riksdagskollega Daniel Riazat (V) i SVT Gomorron Sverige för att diskutera de nya tuffa reglerna för inresa till USA, kom Bali att fälla en dräpande replik. Redan innan sändningen hade Hanif Bali laddat upp inför mötet med vänsterpartisten.

I studion anklagades Bali av Riazat för att delvis vara inne på en liknande politisk linje som Donald Trump i USA.

– Hur kommer det att se ut? Kommer Hanif Balis Sverige efter valet 2018 att vi kanske rentav har reseförbud till Sverige från muslimska länder och så vidare? undrade Riazat retoriskt.

Då fällde Hanif Bali den dräpande kommentaren som kom att bli en snackis.

– Jag tycker det är väldigt roligt att en kryptokommunist här ska sitta och vara ledsen över att inte få åka till USA. Det är som att Jimmie Åkesson ska sitta här och vara ledsen över att inte få åka till mecka.

Replikväxlingen i SVT Gomorron Sverige har redigerats något av memeteknikern Arthur Hulu och sprids nu viralt över Facebook. Nedan kan du se dagens hetaste videoklipp!

Ska Hanif behålla det stora skägget?
4095 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag