Sonesson (M): Tillåt enbart flyktinginvandring från Ukraina

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 10 maj 2022 2022-05-10
E-post 1603

STAFFANSTORP Sverige bör stoppa all utomeuropeisk flyktinginvandring och fokusera på att hjälpa flyktingar från Ukraina. Det tycker Staffanstorps starke man Christian Sonesson (M), vars kommun säger nej till fler kvotflyktingar.

Staffanstorps kommunstyrelse har beslutat att kommunen inte ska ta emot kvotflyktingar så länge som det pågår ett krig i Europa. Man säger därmed nej till de 36 kvotflyktingar som Migrationsverket vill anvisa till kommunen i år – varav fyra ska komma på torsdag.

”Oftast kommer dessa från Afrika eller Mellanöstern”, skriver kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) på Facebook.

”Med tanke på den mängd flyktingar från Ukraina som nu kommer är det mer än rimligt att Sverige stoppar övrig flyktinginvandring. Det logiska är att hjälpa i närområdet. Ukraina kan anses vara vårt närområde, men Afrika eller Mellanöstern är det knappast.”

Enligt Sonesson har integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) blivit upprörd över kommunens beslut. Han ska ha hotat med att Migrationsverket kan öppna en flyktingförläggning i Staffanstorp.

”Det är ministerstyre som Ygeman ägnar sig åt, och något som inte är förenligt med grundlagen”, skriver Sonesson.

”Jag väntar fortfarande på att riksdagen KU-anmäler detta hot och att media tar upp denna aspekt.”

Läs även: Staffanstorp tar emot Ukrainska flyktingar: ”Det här är människor som har ett verkligt skyddsskäl”

Läs även: Stenevi: ”Fattigdom” bakom de våldsamma korankravallerna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag