”Sorgligt när makten inte längre lyssnar på folket” – Sonessons hårda svar på hånet från Lars Lindström

Foto: Facebook/Wikipedia-Eget arbete-Expressen
  • Måndag 25 mar 2019 2019-03-25
E-post 1382

STAFFANSTORP Expressen-profilen Lars Lindström går till attack på Christian Sonesson och flera andra högerpolitiker i sin senaste krönika. Han hånar Sonesson och Staffanstorp som ”förbudsivrande rättshaverister”. Nu slår Sonesson tillbaka. ”Vi är inte högerextrema populister, vi tycker bara annorlunda än vad ni gör”, skriver han på Facebook.

Lars Lindström, krönikör hos Expressen, kallar sin senaste krönika för ”Språkkurs för dig som inte talar sverigedemokratiska”. I texten ironiserar Lindström över det han kallar för ”den högerpopulistiska åsiktsfabriken”. Han tar citat från de olika politikerna och förklarar vad han tror att det egentligen betyder.

Läs även: Bitter Lööf efter Busch Thors SD-besked: ”Historiskt misstag”

Sedan listar han politiker som Ebba Busch Thor (KD), Markus Wiechel (SD) och Christian Sonesson (M). Om Sonesson, kommunalråd i skånska Staffanstorp, skriver Lars Lindström att:

”Christian Sonesson, moderat kommunalråd i Staffanstorp, har satt upp plakatet: ”Den som deltagit i, eller understött terrorism, till exempel återvändande IS-terrorister, är inte välkomna till Staffanstorps kommun.””

Enligt Lindström betyder det: ”Vi har inga IS-terrorister i Staffanstorp, vi är bara förbudsivrande rättshaverister. Vi förbjuder även moskén som vi inte har och tiggaren som använde den offentliga toaletten.”

Läs även: Intervju med ”Darko Crncevic” efter Twitteravstängningen: ”Värre än jakten på dem som tycker olika är den massiva tystnaden från folk med makt”

Christian Sonesson har replikerat på Lindströms krönika på sin Facebook. Han konstaterar att ”brunsmetningen i landets tidningar är i full gång”.

Han ger sedan flera exempel på fall där han rasiststämplats. Bland annat för att ha placerat nyanlända, vuxna män, i begagnade husvagnar, för att han motsatte sig  anvisningslagen, propagerade mot gymnasieamnestin, infört förbud mot ritualslaktat kött i skolbespisningen, drivit flyktingstopp i valet och nu senast lagt förslag att återvändande IS-terrorister inte ska få ta del av välfärdssystemen.

Christian Sonesson skriver också att han är van vid kritik och att det är något han kan ta.

”Men jag är inte jag. Jag är vi och vi är många. Vi är inte bara Staffanstorp, vi är Sverige. Vi är en stor del av landets befolkning, kanske en majoritet. En del av oss är moderater, andra är kristdemokrater och sverigedemokrater, många är socialdemokrater som inte längre känner igen sitt parti”, skriver Sonesson.

Han fortsätter:

”Vi är frustrerade över att det inte längre råder ordning och reda i samhället, över att allmänt hyfs är något ovanligt. Varför måste Sverige vara så naivt i sin syn, så extremt jämfört med exempelvis Danmark, Norge och Finland?
Vi är inte högerextrema populister, vi tycker bara annorlunda än vad ni gör.”

Christian Sonesson avslutar:

”Det är en farlig utveckling när makteliten, genom landets liberala ledarsidor rasiststämplar folket. Det är tragiskt att eliten inte längre ser eller är oförmögna att lösa de samhällsproblem som en stor del av medborgarna ser. Det är sorgligt när makten inte längre lyssnar på folket.”

Läs hela inlägget här:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag