Sparkad kommunchef får 2,5 miljoner kronor

Falkenberg. Foto: Wikipedia
  • Torsdag 26 okt 2017 2017-10-26
E-post

FALKENBERG Kommunchefen i Falkenberg har fått sparken och erhåller nu 2,4 miljoner kronor i avgångsvederlag ackompanjerat av en omställningsbonus på 100 000 kronor. Avgångsvederlaget motsvarar 96 månadslöner för en undersköterska i kommunen. 

Kommunchefen i Falkenberg fick sparken i förra veckan och kommer att avsluta sin anställning den sista oktober 2017. Avgångsvederlaget landar på 2,4 miljoner kronor. Det uppger SVT Halland.

Kommunchefen, Charlotte Johansson, fick sparken av den politiska kommunledningen i Falkenberg efter att de inte kunnat komma överens.

– Det krävs ett brett förankrat förtroende för att kunna leda kommunens verksamheter. Detta förtroende saknar vi tyvärr, sa kommunstyrelsens ordförande Mari-Louise Wernersson (C) i ett pressmeddelande.

Kommunstyrelsens ordförande tackar Charlotte Johansson för hennes arbete i kommunen och uppger för SVT att man följt de lagar och regler när det gäller ”den här sortens överenskommelse”.

Avgångsvederlaget på 2,4 miljoner kronor motsvarar 20 månadslöner på 120 000 kronor. Utöver avgångsvederlaget får Johansson också 100 000 kronor extra i ett så kallat omställningsstöd. Totalt landar summan på 2,5 miljoner kronor.

Avgångsvederlaget motsvarar 96 månadslöner för en undersköterska i Falkenberg, där medellönen ligger på 24 998 kronor, enligt kommunalarbetaren. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag