Sparkade soldaten Erik om stödet från svenskarna: ”Jag är alldeles omtumlad och rörd”

Genrebild. Foto: Anna Noren/CombatCamera
Genrebild. Foto: Anna Noren/CombatCamera
  • Torsdag 6 jul 2017 2017-07-06
E-post 1089

Soldaten Erik, som sparkades av Försvarsmakten anklagad för att uttrycka åsikter på internet som myndigheten anser opassande, är tacksam för det stöd han fått från svenska folket.

Igår skrev Nyheter Idag om 40-årige Erik som sparkades efter 25 år inom Försvarsmakten där han varit verksam först som hemvärnsman och därefter som deltidsanställd soldat. Anledningen var att han uttryckt sig kritiskt om islam och invandring på Facebook och därför ansågs ha brutit mot myndighetens så kallade värdegrund.

Erik, 40, skrev negativt om invandring på Facebook efter att ha stoppat gruppvåldtäkt på asylboende – fick sparken från Försvarsmakten

Det dröjde inte länge efter att artikeln publicerades innan de första telefonsamtalen och meddelandena på Facebook började strömma in till Erik från vänner och bekanta som förstod att artikeln handlade om honom.

– Min telefon och inkorgen på Facebook har gått i ett nu, berättar Erik för Nyheter Idag och tillägger:

– De som har hört av sig är positiva och trevliga som fasen.

Erik har även läst igenom de kommentarer som skrivits på Facebook och i andra sociala medier i anknytning till artikeln.

– Jag har läst igenom kommentarerna under natten nu och är alldeles omtumlad och rörd, jag trodde jag stod helt ensam i detta, säger han.

– Jag blir så lycklig av den värme och de fina ord människor jag aldrig mött skriver. Tack för en återupprättelse, även om jag fortfarande vill vara anonym på grund av risken för repressalier via jobb eller tokvänstern.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag