Spårvagn utsatt för stenkastning – föraren träffades i ansiktet

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 13 Nov 2019 2019-11-13
E-post 515

GÖTEBORG På tisdagskvällen attackerades en spårvagn med stenkastning vid hållplatsen Opaltorget i Göteborg. Föraren träffades i ansiktet och fick föras till sjukhus.

På polisens hemsida uppger man att det rörde sig om en ensam gärningsman som missade en hållplats och då gav sig på spårvagnen med stenar. 4–5 fönsterrutor krossades när cirka 10–15 stenar kastades mot spårvagnen.

När rutan till förarhytten krossades ska föraren ha tagit sig ur och då bombarderats med stenar. En av stenarna träffar föraren över käken.

Polisen spanade efter gärningsmannen med helikopter men lyckades inte gripa någon under kvällen. Strax efter klockan 21 avbröts insatsen.

Föraren kördes av sina kollegor till Sahlgrenska sjukhuset och hans skadeläge är oklart. Ärendet rubriceras som grovt våld mot tjänsteman och skadegörelse.

Gör skillnad

Tycker du att det behövs ett alternativ till public service och de stora mediehusen? Över en halv miljon läser Nyheter Idag varje månad. Men bara några tusen prenumererar.

Du kan göra skillnad. Ge någon du gillar, eller dig själv, en prenumeration. Då kan vi fortsätta granska, intervjua och göra reportage som sticker ut.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden. Då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag