Spelarbussen attackerad – Föraren skjuten i huvudet

Flera skott ska ha avfyrats på spelarbussen. Foto: Faksimil Youtube
  • Måndag 6 apr 2015 2015-04-06
E-post 14

Spelarbussen till det turkiska fotbollslaget Fenerbahce blev under lördagskvällen beskjuten. Chauffören uppges ha träffats i huvudet och läget ska vara kritiskt.

Fenerbahce har bekräftat att deras buss har blivit beskjuten i staden Trabzon. Det Istanbulbaserade laget erhöll en 5-1 vinst mot laget Rizespor tidigare under kvällen innan de skulle färdas till den närliggande flygplatsen för hemresa.

Busschauffören skottskadad i huvudet

Under resan blev plötsligt bussen attackerad och flera skott ska ha avfyrats. Bussens chaufför blev träffad i huvudet men ska mirakulöst ha överlevt och snabbt färdats till sjukhus.

Attacken skedde en timme utanför staden. När föraren blev träffad tvingades närsittande passagerare slänga sig på ratten för att hålla bussen på vägen. Tillslut lyckades dem ta kontroll och stanna.

Ville döda alla spelare

Mahmut Uslu, sittandes i Fenerbahces klubbledning som vicepresident, kan inte se en annan vinkel av attentatet än att förövaren ville döda hela laget. Han uppger vidare att även en bomb ska ha detonerat i närheten av attackens position.

– Bussen är skadad eftersom de ville döda våra spelare. Det går inte att tolka på något annat sätt, säger Mahmut Uslu.

Fick färdas i armerade skyddsbilar

Den turkiska klubbens huvudansvarige Ilhan Eksioglu lämnades förfärad av attacken. I ett uttalande önskar han en snabb återhämtning för den skadade chauffören innan han fördömde attacken som vidrig.

– Först och främst går våra tankar till chauffören. Gud har beskyddat oss alla. Det finns inget mer att säga, detta är helt vidrigt. Jag fördömer dem som uppmanar till detta.

En timme efter attentatet ska spelare och ledare kunnat ledas av bussen till armerade säkerhetsbilar för att tillslut kunna anlända till flygplatsen.

Vidare rapporterar klubben att läget för föraren är allvarligt men ändå stabilt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag