Sprängattentat mot polishuset i Hallstahammar: Nationella bombskyddet inkallat

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 13 aug 2017 2017-08-13
E-post 426

HALLSTAHAMMAR Polisstationen i Hallstahammar utsattes natten mot söndagen för ett sprängattentat. Explosionen, som var kraftig, har orsakat stora skador på polishusets entré. Polisen har ännu ingen misstänkt för dådet.

Klockan 01.30 natten mot söndagen inkom ett larm om en explosion i Hallstahammar. Polis som kallas till platsen kan konstatera att någon form av sprängladdning har briserat utanför entrén till stadens polisstation, rapporterar polisen i Västmanland. Explosionen har orsakat stora skador på entrén. Bland annat har den orsakat ett stort hål i en ståldörr och flera fönsterrutor är skadade. Platsen är fortfarande avspärrad.

– Den tekniska undersökningen pågår fortfarande och vi har ännu inte fått några besked om vad den har gett, säger Petter Yderfors, vakthavande befäl på polisen i Västmanland till Nyheter Idag.

Förutom polisområdets egna tekniker har personal från det nationella bombskyddet funnits på plats. Bombskyddet säkrar platsen innan en teknisk undersökning kan påbörjas.

Det finns inga uppgifter om att personer kommit till skada av sprängningen och ingen person är heller misstänkt eller gripen för brottet. I nuläget rubriceras sprängdådet som allmänfarlig ödeläggelse.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag