Sprängdåd i Malmö

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 3 Nov 2017 2017-11-03
E-post 80

MALMÖ Ännu en gång har nattklubben Babel i Malmö utsatts för ett sprängdåd. Varken klubbens ägare eller polisen säger sig känna till någon hotbild mot klubben. Nationella bombskyddet har varit på plats men har inte kunnat konstatera vilken typ av sprängmedel som använts.
– Det har varit någon form av sprängning på klubben, men vi vet inte vad som har detonerat, säger polisens vakthavande befäl Magnus Lefèvre

Entrén till nattklubben Babel i Malmö har under natten till idag 3 november utsatts för ett sprängdåd. Det nationella bombskyddet har varit på plats för att undersöka sprängningen.

– Det har varit någon form av sprängning på klubben, men vi vet inte vad som har detonerat, säger polisens vakthavande befäl Magnus Lefèvre till SVT Skåne. 

Det är inte första gången nattklubben har utsatts för ett sprängdåd. Samma sak inträffade i oktober förra året.

Varken klubbens ägare eller polisen känner till någon hotbild. Polisen uppger att man kommer utreda saken närmare.

Polisens bombgrupp har ännu ej kunnat konstatera vilken typ av sprängmedel som använts. Man är däremot säkra på att det inte är så kallade bangers som använts för att spränga bort entrédörrarna till nattklubben.

Polisen rubricerar sprängdådet som allmänfarlig ödeläggelse.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag