Sprängdåd vid lokaltidning i Borås

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 25 sep 2019 2019-09-25
E-post 177

BORÅS Sent på tisdagskvällen skedde en explosion i en entré till byggnaden där bland annat Borås Tidning har sina lokaler. Senare fann polisen en hemmagjord bomb i närheten, rapporterar SVT Nyheter.

Klockan var 23.54 när polisen larmades om en kraftig explosion i det så kallade BT-huset i Borås. På plats hittade polisen en sprängladdning som inte detonerat, och SVT Nyheter beskriver den som en flaska med någon typ av stubintråd.

– Det är någon form av hemmagjord sprängladdning som inte har detonerat. Vi har kallat dit nationella bombskyddsgruppen som ska undersöka föremålet, sade Jens Christensen, vakthavande befäl på polisen, till SVT.

Några timmar senare rapporterade TT att föremålet var oskadliggjort.

Ingen person kom till skada i explosionen men en fönsterruta krossades. SVT frågar om man känner till något hot riktat mot Borås Tidning.

– Inte vad vi känner till och inte enligt personal på tidningen. Vi får se när det blir morgon om man kan utreda det om det är inriktat mot något särskilt, säger Jens Christensen.

Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse gällande föremålet som hittades i närheten. Explosionen utreds som skadegörelse samt framkallande av fara för annan.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag. De flesta av våra artiklar är idag öppna för alla att läsa, utan kostnad.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag