Springare och Allard toppar Örebropartiets vallistor

  • Söndag 18 mar 2018 2018-03-18
E-post 419

ÖREBRO Peter Springare och Markus Allard toppar Örebropartiets vallistor till region- och kommunfullmäktigevalen i höst.
– När politikerna pratar om att effektivisera innebär det oftast att anställda ska få springa mer, men de kollar aldrig i sin egna närhet, i toppen, det är ju oftast där man finner roten till problemen, säger Peter Springare till Nyheter Idag.

Peter Springare och Markus Allard toppar Örebropartiets vallistor till region- och kommunfullmäktigevalen i höst, det står klart efter gårdagen valkonferens där medlemmarna spikade partiets vallistor.

Både Allard och Springare har en relation till Nyheter Idag. Allard är medarbetare och skriver nyhetsartiklar och Springare är krönikör.

Springare står som första namn på partiets lista till regionfullmäktige i Örebro län, Allard står som tvåa. På kommunlistan är det omvänd ordning, där toppar Allard medan Springare står som tvåa.

Totalt ställer partiet upp med elva kandidater i valen till kommun- och regionfullmäktige.

 Jag har länge varit kritisk till den förda politiken, att nu kunna få möjlighet att omsätta denna kritik i praktisk handling i formen av att kunna utmana makten från ett relativt nystartat parti som inte är en del av politikernas bubbla, det känns väldigt bra, säger Peter Springare till Nyheter Idag.

 Dels vill vi införa avgiftsfri tandvård för samtliga medborgare i Örebro län. Det är något jag vet att många efterfrågar, det är dessutom en relativt billig reform.

Hur ska det finansieras?

 Vi vill finansiera det gemensamt och jag har fått uppdraget att gräva lite i det här. Man kan säga som så att vi vill ta från budgetposter som politikerkostnader, chefslöner, konferensutgifter och invandringsrelaterade utgifter. Det handlar i korthet om att få bort funktionella dumheten som råder i kommun och region.

 Med det menar jag exempelvis bristen på långsiktighet. Vi vet att det råder en brist på läkare, men istället för att fylla upp för det så för man sig med kortsiktiga och extremt dyra lösningar som hyrläkare. Den tendensen går igen på många områden och är i slutändan ett direkt resultat av politiska prioriteringar. När politikerna pratar om att effektivisera innebär det oftast att anställda ska få springa mer, men de kollar aldrig i sin egna närhet, i toppen, det är ju oftast där man finner roten till problemen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag