Springare om anmälan: ”Kan tänka mig att de tillsatt en ordentlig resurs för att hitta något”

Peter Springare. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 1 mar 2017 2017-03-01
E-post 1518

ÖREBRO Peter Springare har inte erhållit någon information om anmälan mot honom men han är inte förvånad över att den gjorts. ”Jag kan tänka mig att de tillsatt en ordentlig resurs för att hitta något”, skriver han i sms till SVT

Nyheter Idag rapporterade tidigare om att Polismyndigheten upprättat en anmälan mot polisen Peter Springare för hans debattartikel som publicerades i lokaltidningen Nerikes Allehanda 19 februari. I anmälan står det, enligt SVT Örebro, att polismyndigheten har anledning att tro att Springare gjort sig skyldig till dataintrång eller tjänstefel på grund av de uppgifter som förekommer i Springares debattartikel.

– Man har anmält honom eftersom att man misstänker att han har gjort slagningar (i polismyndighetens datorer, reds anm) som han inte varit behörig att göra, säger chefsåklagaren Lina Lithner till SVT Örebro.

Nu ska chefsåklagaren undersöka ärendet för att se om man ska gå vidare med en förundersökning.

– Jag har begärt ut mer material från myndigheten, efter det tar jag ställning till om vi går vidare med ärendet eller inte, säger Lina Lithner.

Via sms till SVT Nyheter kommenterar Springare anmälningen mot honom. Han har inte fått någon information om anmälan men han är inte förvånad över att den gjorts.

”Polismyndigheten gräver vidare, som utlovat, för att om möjligt hitta något som de kan hänföra till något som de kan hänföra till något brottsligt.” skriver han i ett sms till SVT Nyheter.

Peter Springare misstänker att Polismyndigheten tillsatt ordentliga resurser för att hitta något mot honom.

”Jag kan tänka mig att de tillsatt en ordentlig resurs för att hitta något. I synnerhet som de misslyckades med anmälningen om hets mot folkgrupp. Det är ju så det fungerar inom Polismyndigheten”.

Springare avslutar sina sms till SVT med att han inväntar att bli delgiven misstanke innan han kommer titta närmare på ärendet.

 

 

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag