Springare om Thornberg: ”Mycket bra val”

Peter Springare. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 1 feb 2018 2018-02-01
E-post 1947

ÖREBRO ”Som klippt och skuren för uppgiften”, skriver Peter Springare om valet av SÄPO-chefen Anders Thornberg som ny rikspolischef.
”Men förstör nu inte möjligheterna till förändring genom att låta de befintliga regionpolisledningarna dra ner honom i träsket. Det behövs ytterligare ledare runt honom av samma kaliber”, skriver Springare på Facebook

Polisens utredare på grova brott i Örebro tillika Nyheter Idagkrönikören Peter Springare tycker att valet av Anders Thornberg till ny rikspolischef är ett mycket bra val, det skriver han på Facebook.

Mycket bra val. Anders Thornberg är som klippt och skuren för uppgiften. Ingen annan nämnd kandidat kommer ens i närheten, skriver Peter Springare och fortsätter.

Men……förstör nu inte möjligheterna till förändring genom att låta de befintliga regionpolisledningarna dra ner honom i träsket. Det behövs ytterligare ledare runt honom av samma kaliber.

Springare har tidigare uttalat sig att fler än enbart Dan Eliasson kan skyllas för problemen inom polismyndigheten och att även Eliassons närmaste chefer borde lämna myndigheten, något han upprepar i en kommentar till Nyheter Idag.

– Mycket bra val. Ändå ett varningens finger. Det som ligger i främsta rummet är en radikal förändring när det gäller det usla ledarskapet generellt. Dan Eliasson stod långt ifrån ensam i att manifestera dåligt ledarskap i organisationen. Fler i den nationella ledningen, bland annat regionpolischefer måste bytas ut. Annars blir det ingen förändring, säger Springare till Nyheter Idag. 

Enligt honom är förändringen av ledarskapet fundamentalt för att lösa polisens problem.

– Mer poliser, ändrade lagstiftningar etc. kommer längre ner på listan. 

– De regionala och lokala polischeferna måste stoppas i att hela tiden flyga under radarn och undgå att utkrävas på ansvar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag