SSU-ordförande om frihetstweeten: ”Jag känner inte till att vi har ett twitterkonto”

Tweeten som SSU Skåne påstås ha skrivit. Foto: Faksimil Twitter
  • Fredag 20 feb 2015 2015-02-20
E-post 52

SVERIGE Sociala medier har under dagen rasat mot en tweet som SSU Skåne påstås ha skrivit under gårdagen. Distriktets ordförande känner dock inte till att föreningen har ett konto på twitter.

Under dagen har ett twitterinlägg publicerat av användaren SSU_Skåne debatterats och delats friskt på sociala medier. Inlägget i fråga handlar om SSU ordförande Gabriel Wikströms förslag om att förbjuda rökning på uteserveringar.

Individen, eller individerna, bakom kontot skriver att förslaget är välkommet eftersom man tycker att ”hälsan kommer först, friheten sen”.

Inlägget har upprört många och folk har frågat sig hur det verkligen ligger till med det socialdemokratiska ungdomsförbundets syn på vuxna människors bestämmanderätt över sina egna liv.

Ordförande känner inte till något konto

Då kontot skapades så sent som i igår och enbart har berört frågan folkhälsan kontra friheten menar många användare på både Twitter och Facebook att kontot är ett tvättäkta falsarium. Trots kontots tveksamma image fortsätter inlägget att delas, bland annat av den liberale debbatören Johan Norberg.

När Nyheter Idag når Filip Roslund, distriktsordförande för SSU Skåne, över telefon berättar han att han inte känner till kontot.

Filip kan dock inte säga om SSU Skåne kommer vidta några åtgärder mot kontot.

– Det kan jag inte säga någonting, jag vill ta reda på mer om dettas, säger han till tidningen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag