SSU Stockholm rasar mot regeringen: ”Borgerlig och rasistisk politik”

Stefan Löfvens regering får mycket skarp kritik från SSU Stockholm. Bilden är ett montage. Foto: Nyheter Idag samt Faksimil Facebook
  • Torsdag 3 Dec 2015 2015-12-03
E-post 241

STOCKHOLM Den rödgröna regeringen driver en rasistisk och i praktiken borgerlig politik. Det menar SSU Stockholm som går till rasande attack mot den nya migrationspolitiken. ”Regeringen är vald att föra socialdemokratisk politik. Tänker de inte göra detta bör de avgå”, skriver hela styrelsen i SSU Stockholm på Facebook.

Det är svidande kritik som riktas mot Socialdemokraterna och i förlängningen hela den rödgröna regeringen från lokalavdelningen SSU Stockholm. I en text publicerad på lokalavdelningens Facebooksida går hela styrelsen för SSU Stockholm till attack mot den nya tuffare migrationspolitiken.

”Migrationsöverenskommelsen och regeringens senaste migrationspolitiska förslag är i sin helhet borgerlig och i praktiken rasistisk politik. Det är ovärdigt en socialdemokratisk regering att kompromissa med arbetarrörelsens grundläggande internationalistiska principer och solidariska värdegrund”, skriver SSU Stockholm på Facebook.

”En rasistisk världsbild och problemformulering”

Återkommande kommer kritik om att regeringen driver en rasistisk politik, eller att de har köpt en rasistisk världsbild. Den nya migrationspolitiken ligger betydligt närmare den linje som Sverigedemokraterna länge förespråkat och regeringen har varit tydliga med sina ambitioner om att vilja minska invandringen till Sverige.

”Att ställa välfärden mot ett generöst mottagande av människor i behov av asyl är att bekräfta och överta en rasistisk världsbild och problemformulering”, fortsätter SSU-föreningen.

Nu hotar hela styrelsen i SSU Stockholm att lägga all kraft på att stoppa regeringens politik, som de anser är borgerlig och rasistisk. Och om inte regeringen anpassar sig till vad SSU Stockholm menar är Socialdemokratisk politik – då tycker de att regeringen istället bör avgå.

”Vi kommer att lägga all vår kraft på att mobilisera mot och riva upp det nuvarande förslaget. Vi kommer aldrig att acceptera borgerlig eller rasistisk politik, och kommer att göra motstånd mot all politik som ställer arbetare mot varandra – oavsett vem som driver den. Konfliktlinjen står fortfarande mellan arbete och kapital. Regeringen är vald att föra socialdemokratisk politik. Tänker de inte göra detta bör de avgå”, dundrar hela styrelsen i SSU Stockholm.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag