SSU-topp efter taxiskandalen – Därför kom han inte upp ur sängen på morgonen

Botström förklarar resan på Twitter. Foto: Wikimedia Commons / Twitter
  • Onsdag 11 jan 2017 2017-01-11
E-post 589

STOCKHOLM SSU-ordföranden Philip Botström tog taxi från Sälen till Stockholm för nästan 8000 kronor. Förklaringen var att han skulle hinna med ett tidigt möte med Socialdemokraternas verkställande utskott. Men han kom aldrig upp ur sängen dagen efter. – Skälet till att jag inte deltog var att jag under en tid brottats med stress- och utmattningssymtom, vilket gör att jag ibland inte kommer ur sängen, säger Botström till Aftonbladet.

En skandal skakar Socialdemokraternas ungdomsförbund efter att Aftonbladet avslöjat att SSU-toppen Philip Botström tagit taxi för medlemmarnas pengar från Sälen till Stockholm. Notan landade på nästan 8000 kronor. Han har förklarat för Aftonbladet att han skulle på ett möte dagen efter med Socialdemokraternas verkställande utskott vilket var motiveringen till den dyra taxiresan.

Men Philip Botström kom aldrig ur sängen på morgonen därpå och dök således aldrig upp på mötet med det verkställande utskottet. Nu talar han ut i Aftonbladet om varför det gick som det gick.

– Skälet till att resan bokades stämmer, det var planerat att jag skulle delta på VU. Men sedan vaknade jag upp i måndags morse och mådde väldigt dåligt. Det är något som jag inte har pratat om, men skälet till att jag inte deltog är att jag sedan en tid tillbaka har haft både stress och utmattningssymtom, vilket gjort att jag vissa morgnar inte har kommit upp ur sängen. Det var också skälet till att jag inte deltog i VU.

Möter hård kritik i sociala medier

Redan när Aftonbladet avslöjade Botströms dyra taxiresa kom han att möta stark kritik, inte minst i sociala medier. Även Aftonbladet-profilen Lena Mellin kommenterade skandalen i en kolumn.

”Är han dum? Flyter han ovanpå? Eller har han helt enkelt svårt med prioriteringarna? Man vet inte”, skriver hon om SSU-ordföranden.

Efter att det avslöjats att Botström, trots den dyra taxiresan, aldrig dök upp på mötet dagen efter – vilket alltså var förklaringen till varför han från börjat åkte taxi hela vägen från Sälen till Stockholm – har kritiken mot honom växt. Trots hans förklaring om att han har svårt att komma upp ur sängen på morgonen möter han svidande kritik i sociala medier.

Företaget Swebus passar på att dra nytta av skandalen i medierna. I en tweet berättar de att man kan åka kollektivt från Sälen till Stockholm för endast 519 kronor, vilket är betydligt billigare än taxiresan.

https://twitter.com/Swebus/status/819114053603917824

Boström möter även kritik för sin första förklaring när det uppmärksammades att taxiresan kostat nära 8000 kronor. Vad han aldrig berättade var att han inte dök upp på mötet dagen efter med det verkställande utskottet. Han berättar idag för Aftonbladet att han nu tänker betala taxiresan själv, efter att skandalen uppmärksammats.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag