Stalins barnbarn: ”Putin är dum i huvudet”

Stalin, Putin och Stalins barnbarn. Montage: Nyheter Idag
  • Onsdag 28 jan 2015 2015-01-28
E-post

RYSSLAND Efter att ha förlorat ett fall i Europadomstolen förklarar nu Stalins barnbarn för världen hur fel alla har. – De djävlarna har vunnit, sa Yevgeney Dzhugashvili om ett rättsfall han nyligen förlorade.

Det stormar runt Yevgeny Dzhugashvili, den forne kommunistiske ledarens Josef Stalins barnbarn. Nyligen förlorade han ett rättsfall i Europadomstolen där han anmält den ryska tidningen Novaya Gazeta, bland annat för att tidningen i en artikel ska ha kallat hans älskade förfader för en blodtörstig kannibal.

– Detta är tiden vi lever i, de djävlarna har vunnit, sa Stalins barnbarn till brittiska Daily Mail.

Artikeln i fråga, publicerad redan 2009, handlar om den sovjetiska massavrättningen på polska officerare i Katyn, en by i västra Ryssland, under andra världskriget. Sovjet erkände själva massakern 1990, men Dzhukashvili påstår ändå att Stalin var oskyldig och att rysk media, tillsammans med sin polska motsvarighet, i själva verket konspirerar mot Stalins minne.

Topplessbilderna inte i Stalins barnbarns smak

Dzhuhashvili lär ha blivit rasande och enligt flertalet brittiska medier visade han tydligt sin besvikelse genom att sparka åt både höger och vänster. Bland annat beskyllde han Kreml för att styras av bedragare och tjuvar.

Inte heller Vladimir Putin gick säker. Dzhuhashvili hade starka åsikter om den ryske presidentens val av propagandametoder och var särskilt irriterad över bilder där Putin poserar i bar överkropp.

– Det är bara dumt i huvudet, han vill bara visa upp sig.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag