Staten ber uppfinnare om hjälp för att lösa migrationsproblem

Nu tar staten uppfinnare till hjälp för att lösa problem relaterat till migration. Till vänster syriska flyktingar. Foto: CC Flickr / Josh Zakary samt Faksimil vinnova.se
  • Söndag 27 sep 2015 2015-09-27
E-post 516

STOCKHOLM Nu vänder sig svenska staten till uppfinnare för att hitta lösningar på migrationsproblem genom den statliga myndigheten Vinnova. ”Innovation för säkrare migration och etablering av nyanlända”, lyder rubriken på det utlysta projektet.

Flera medier rapporterar att invandringen till Sverige slår alla rekord med uppemot tusen nya migranter per dygn. Samtidigt haglar nyheter om brist på bostäder och generella problem med att få invandrare att etablera sig i samhället. Nu försöker staten hitta lösningar genom innovationsmyndigheten Vinnova.

Nu kan den som är sugen på att uppfinna nya lösningar försöka klura ut det som ingen regering det senaste decenniet lyckats få ordning på. Ett projekt med titel ”Innovation för säkrare migration och etablering av nyanlända” är utlyst med ansökningsdatum senast den 21 oktober. Minst två aktörer från ideell, offentlig eller privat sektor kan söka, gärna sektoröverskridande, står att läsa på Vinnovas hemsida.

Ett av syftena med projektet är att ”sammanföra viktiga aktörer och samhällsfunktioner för att uppnå långsiktiga lösningar som bidrar till ett välfungerande migrations- och mottagandesystem”. På myndighetens hemsida står även att mellan 10 och 30 projekt är tänk att finansieras med en budget om totalt 10 miljoner kronor.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag