Stefan Löfven: ”SD leder nätarmé mot invandrare, feminister och journalister”

  • Tisdag 5 jul 2016 2016-07-05
E-post 1568

ALMEDALEN Statsminister Stefan Löfven gick i sitt tal i Almedalen under tisdagen till attack mot Sverigedemokraterna och dess partiledare Jimmie Åkesson. – SD:s ledning sitter där och hetsar öppet på sin rasistiska svans, sade han.

SD:s framgångar i väljaropinionen, tilltagande segregation i samhället och ett växande EU-motstånd. Det fanns en hel del mörka moln på statsministerns politiska himmel när han tog till orda i Almedalen på Gotand. EU:s framtid och Sveriges roll i unionen var något han ägnade en stor del av sitt tal.

– Det är så att en majoritet av britterna har avvisat medlemskap i EU. Det måste vi ta som en väckarklocka! sade han.

Därefter fortsatte han att prata om ”ett EU för folket, av folket, med folket” och konstaterade att unionen satt press på arbetsmarknaderna genom att skapa ett utbud av lågavlönad arbetskraft.

Flyktingkris och tilltagande segregation, såväl i Sverige som ute i Europa, oroar också den svenske statsministern. Han talade om ett Sverige som behöver gå framåt tillsammans.

– Det får bli slut på skjutningar, bilbränder och knarkhandel. Vi ska sätta stopp för attackerna mot polis, brandmän och ambulanser. Då ska inte heller relisiösa extremister kunna vinna makten över det offentliga rummet och bestämma var kvinnor ska få vara eller hur de ska klä sig, sade han och fortsatte senare:

– Segregationen måste brytas, annars bryter den sönder Sverige.

Stefan Löfven passade även på att ge en känga till Sverigedemokraterna och dess partiledare Jimmie Åkesson:

– Ledningen för Sverigedemokraterna sitter hellre hemma bakom datorskärmen och leder sin nätarmé mot invandrare, feminister och journalister, sade han.

– SD:s ledning sitter där och hetsar öppet på sin rasistiska svans.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag