Stenar, knivar och stekpannor: EU-migranter i våldsamt tumult mot poliser

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 26 maj 2017 2017-05-26
E-post 1566

UPPSALA När polis skulle gripa en man vid ett läger för EU-migranter under torsdagen gick ett tiotal migranter till attack. Både stenar, knivar och stekpannor användes i attacken mot polisen som i sin tur tvingades försvara sig med pepparsprej.

Uppsalapolisen försökte gripa en man under torsdagen vid ett läger för EU-migranter, men det gick inte riktigt som planerat. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland som talat med Christer Nordström vid polisen i Uppsala.

– Vi hade fyra poliser som var vid ett läger för EU-migranter. Man var där för att leta efter en man som dagen innan, vid två tillfällen, hade stoppats i olika fordon och vid det första tillfället gjort sig skyldig till våldsamt motstånd. Senare på eftermiddagen var det försök till våld mot tjänsteman.

När poliserna skulle ingripa mot mannen brakade ett våldsamt tumult ut, enligt Nordström. Det gick så långt att poliserna på plats tvingades tillkalla förstärkning.

– När poliserna befinner sig på platsen och ska ingripa mot den här mannen blir det ett våldsamt tumult. Man använder pepparsprej och sen är det ett tiotal EU-migranter som börjar kasta sten, kniv och stekpannor mot polispatrullerna som är på det här området. Då begär man förstärkning.

En av de polispatruller som var på väg till platsen körde av vägen och voltade. Ingen polis ska ha skadats i samband med dramatiken, förutom möjligen en polisman som har en skada i ett finger. Den man som polisen försökte gripa lyckades undkomma polisen för tredje gången.

Däremot greps två kvinnor för våldsamt upplopp alternativt främjande av flykt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag