Stenevi står fast vid hot att ”göra kaos” – anklagar V för SD-samarbete

Bild: Sveriges riksdag/Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Måndag 30 maj 2022 2022-05-30
E-post 533

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi står fast vid sitt hot om att ”göra kaos” med politiska motståndare i klimatfrågan i en intervju med Sveriges Radio. Stenevi pekar även ut Vänsterpartiet som en motståndare att göra kaos med, då hon anklagar partiet för att samarbeta med SD för att öka utsläppen. Det framgår inte av intervjun om Märta Stenevi är på det klara med att uttrycket ”göra kaos” betyder att misshandla eller döda på förortsslang. 

– Vi ska in i alla rum där beslut fattas och göra kaos med alla som försöker hindra klimaträttvisan, sade Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi på partiets valupptakt under söndagen.

Uttalandet twittrades även ut av MP:s twitterkonto, och väckte stor uppmärksamhet. Flera twitteranvändare påpekade att uttrycket ”göra kaos” är förortsslang för att misshandla eller döda någon.

Läs även: Miljöpartister sämst på att sänka värmen under elkrisen

När Stenevi var med i P1 Morgon på måndagen fick hon frågan om vad hon menade med sitt uttalande.

– Att vi inte kommer sitta tysta i något enda sammanhang där man är beredd att sälja ut våra barns framtid och backa i klimatpolitiken.

P1 Morgon: Men att göra kaos? Det låter, ja, turbulent.

– Ja, det är dags att verkligen röra om i politiken om vi ska få till de förändringar som krävs för att hejda klimatförändringarna, svarar Stenevi bland annat.

P1 Morgon: Men om man möter motstånd i politiken, ska man då skapa oreda och kaos?

– Om det är någonting den här mandatperioden har präglats av så är det definitivt oreda och kaos. Det har lett fram till att vi nu har en situation där Vänsterpartiet gör upp med Sverigedemokraterna om att öka utsläppen.

Läs även: Varningen från MP: Ska ”göra KAOS” med meningsmotståndare

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag