Stenkastning mot lokalpolitiker i Hässelby: ”Prioriteras högt”

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 19 maj 2018 2018-05-19
E-post 575

STOCKHOLM Två lokalpolitiker har utsatts för stenkastning och verbala kränkningar i stadsdelen Hässelby-Vällinge. ”Vi ser allvarligt på det och det prioriteras högt i vår verksamhet”, säger Vällingbypolisens gruppchef Niklas Stefansson till Stockholm Direkt.

För drygt en vecka sedan attackerades två lokalpolitiker av ett tiotal yngre män i Stockholmsstadsdelen Hässelby-Vällinge. Konfrontationen ska ha skett under kvällstid utanför Åkermyntan centrum i Hässelby villastad.

– Det har sedan eskalerat och de unga vuxna har skrikit glåpord åt politikerna och sedan har det uppstått någon form av stenkastning, säger Niklas Stefansson, som är gruppchef på Vällingbypolisen.

Ta hjälp av övervakningskameror

Polisen rubricerar händelsen som misshandel, försök till misshandel och ofredande. Ingen av politikerna ska ha fått allvarligare fysiska skador, enligt Stockholm Direkt.

– Det råder ingen tvekan om att de har blivit utsatta för att de är politiker. Vi ser allvarligt på det och det prioriteras högt i vår verksamhet, säger Niklas Stefansson.

Männen bedöms vara mellan 16 och 20 år gamla. För närvarande finns inga misstänkta gripna för händelsen. Polisen hoppas att material från övervakningskameror ska kunna användas som hjälpmedel för att identifiera några av de misstänkta.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag