Stenkastning mot polis i Tensta

Polis med teleskopbatonger och plexiglassköldar i Tensta Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 24 apr 2014 2014-04-24
E-post 0

STOCKHOLM En person greps under eftermiddagen, misstänkt för våld mot tjänsteman i samband med att en grupp individer kastat stenar och glasflaskor mot polisen. Det började med att en väktarpatrull upptäckt ett hål i en vägg till en guldbutik.

Polis tillkallades efter att en väktarpatrull hittat ett hål i en vägg till en guldbutik i stockholmsförorten Tensta. När polisen anlände till platsen ska en grupp individer kastat stenar och glasflaskor från Tenstagången.

– Om någon blivit träffad vet jag ej, men inga skador är rapporterade, berättar Lotta Goffhé, befäl vid polisens Länskommunikationscentral för Nyheter Idag.

Det var oroligt på platsen berättar vår utsände fotograf. Han beskriver det som spänt och individer ska även uppträtt hotfullt mot honom för att han filmade på platsen. Dock fanns ett antal poliser på plats för att upprätthålla ordningen och Lotta Goffhé bekräftar att läget varit spänt under eftermiddagen.

– En person är gripen. Detaljer om personen är oklart men personen är förd till polisstationen i Solna. Jag tror att vederbörande är misstänkt för våld mot tjänsteman, förklarar Goffhé i telefon.

I videon nedan ser vi poliser med dragna teleskopbatonger och sköldar av plexiglas i Tensta centrum. Även en polis på motorcykel cirkulerade i området för att upprätthålla ordningen efter incidenten där både stenar och glasflaskor kastades mot polisen.

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag