Stenkastning mot raggarbilar i utanförskapsområde: ”Sluta kom hit jävla rasister”

Här på parkeringen blev raggarna utsatta för stenkastning av ett ungdomsgäng. Foto: Viktor Karlsson
  • Söndag 19 jun 2016 2016-06-19
E-post

NÄSSJÖ En raggarträff med amerikanska bilar i den småländska staden Nässjö blev utsatta för stenkastning när de samlades vid en parkering i vad som beskrivs som stadens ”utanförskapsområde”. – Som jag förstår ansåg de här stenkastande ungdomarna att vi inkräktade på deras område, säger Axelborgs motorklubbs ordförande Viktor Karlsson till Nyheter Idag.

Det som skulle bli avslutningen på en trevlig raggarträff med äldre amerikanska bilar slutade med skador efter stenkastning. När ett 50-tal bilar ställde sig vid en parkering i närheten av sport- och simhallen i Nässjö blev det oroligt. När Nyheter Idag talar med Viktor Karlsson som är ordförande i Axelborgs motorklubb berättar han att området ses som Nässjös lilla utanförskapsområde.

Han anlände själv till platsen precis efter att ett gäng ungdomar hade kastat stenar mot raggarbilarna.

– Som jag förstår ansåg de här stenkastande ungdomarna att vi inkräktade på deras område, säger han till Nyheter Idag.

– Det är ju uppdelat, segregationen är stor. Det blev väl kulturkrock.

PLUS: Jennelie 21 var en meter ifrån att träffas av knytnävsstor sten: ”Jag är helt chockad”

Men slog inte raggarna tillbaka? När jag var yngre vågade ingen bråka med raggare…

– Det har blivit snällare och snällare med raggarkulturen. De flesta som är aktiva är äldre, de är inte ute och bråkar särskilt mycket, ingenting egentligen. Det var väl nästan hundra personer på parkeringen, att det inte blev mer liv än det blev är rätt otroligt.

I sociala medier berättar en tjej om händelsen. Enligt en Facebookuppdatering där hon berättar om händelsen var hon nära att själv bli träffad av en sten.

”Hinner vända mig om, sen träffas bilen bredvid mig, en röd oldmobile, utav en sten som förmodligen gjort lika stor skada på bilen som hos en människa”, skriver hon. Hon berättar även att senare ska ett gäng skanderat ”sluta kom hit jävla rasister” samt att de även skrev ”fatta, det kommer bli krig”.

Även SVT Nyheter berättar om händelsen. De har talat med Mattias Jonsson som fick en sten på sin nylackerade Chrevrolet Impala årsmodell -66.

– Jag och min mamma och pappa satt i bilen vid simhallen. Helt plötsligt kom det ett gäng och började kasta stenar på bilarna. Vi blev chockade. Det bara small till, säger han till SVT.

Nu är Jonsson tvungen att reparera bakluckan och lacka om den igen. Totalt ska fem bilar ha blivit träffade av stenar enligt Viktor Karlsson. Polisen har inte gripit någon för stenkastningen.

Läs också: Jennelie 21 var en meter ifrån att träffas av knytnävsstor sten: ”Jag är helt chockad”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag