Stockholms feministiska snöröjning får 1419 klagomål på 6 dagar

  • Tisdag 6 mar 2018 2018-03-06
E-post 1638

STOCKHOLM Mellan den 27 februari och den 4 mars mottog trafikkontoret i Stockholm 1419 klagomål över dålig framkomlighet till följd av dålig snöröjning. Stockholms stad tillämpar ”feministisk” snöröjning och tycker inte att det har gått särskilt dåligt trots den stora mängden klagomål.

Under sportlovsveckan i Stockholm försvårades trafiken på grund av snö och kyla. Mellan tisdagen den 27 februari och söndagen den 4 mars tog trafikkontoret emot 1419 klagomål och synpunkter på snöröjningen i staden, uppger Skärholmen Direkt.

I området Farsta-Skarpnäck i södra Stockholm kom det 232 inrapporterade klagomål under perioden och invånare har upplevt ett stort missnöje då snöröjningen har prioriterat cykelvägar istället för trottoarer och gångvägar. Prioriteringen har lett till att framkomligheten har varit mycket dålig.

Trafikkontoret har i uppdrag att verkställa Stockholms ”feministiska” snöröjning. Den särskilda röjningen ämnar att prioritera cykelbanor, kollektivtrafik och gångvägar. Den feministiska snöröjningen har tidigare kritiserats för att prioritera bort viktiga samhällstjänster som polis och ambulans som inte kan ta sig fram under snöoväder.

Trots den stora mängden klagomål tycker trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) att det har gått rätt bra.

– Jag har haft möte med trafikkontoret angående snöröjningen, och den bedömningen de gör är att det har fungerat bra. Det har plogats runt om i staden, men sen har det snöat igen, så det kan upplevas som att det inte har skett någon snöröjning, men självklart finns det också ställen man har missat att ploga på, säger Daniel Helldén, till Skärholmen Direkt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag