Stockholms handelskammare sparkar ut Jan Emanuel

Bild: Janemanuel.se/Sthlmchamber/CC BY 3.0.
  • Måndag 9 maj 2022 2022-05-09
E-post 451

Enligt uppgift till Nyheter Idag tvingas Jan Emanuel lämna platsen som fullmäktigeledamot i Stockholms handelskammare. Uppgiften bekräftas av Jan Emanuel.

– De hade upplevt att jag är allt för kontroversiell. Då jag är så pass kontroversiell så blir handelskammaren lidande, det smittar av sig på Handelskammaren, säger Jan Emanuel till Nyheter Idag. 

Jan Emanuel tvingas lämna platsen som ledamot i Stockholms handelskammares fullmäktige enligt uppgift till Nyheter Idag. Uppgiften bekräftas av Jan Emanuel.

– Det är ju den nya trenden, som jag inte trodde jag skulle drabbas av, säger han och fortsätter:

– Som när Aron Flam och den där läkaren gjorde en reaktionsvideo och läkaren blev av med jobbet för att det är såpass många människor som ringer in och hetsar. Det är ju samma sak här, det är samma människor som ringer in till Handelskammaren.

– Och istället för att Handelskammaren säger att uttrycket är fritt, det är till och med formulerat i lagtext, och det är väl bra att det finns människor av olika kategorier som representeras i Handelskammaren, så väljer man då att gå i åsiktskorridorens ledband och kasta ut de som inte känns bekväma.

Jan Emanuel menar att woke-trendens cancelkultur nu har nått in till överklassens finrum.

– Det som är lite fascinerande kan man tycka, jag trodde att den här woke-grejen skulle lägga sig och den här åsiktskorridoren skulle mattas av men det är som att det kommer eftersvallningar in i finrummen.

– Nu är överklassen som har blivit lite woke och de stora företagsledarna är så otroligt oroliga för att någon ska kunna stöta sig på någonting, så då är det bättre att göra sig av med än att behålla.

– Det är lite sorgligt, för jag tycker handelskammaren har en stor och viktig roll att spela. Även om jag talar i egen sak tror jag inte handelskammaren gynnas av att man gör sig av med sådana som inte tycker precis lika.

– Handelskammaren är inte en politisk plattform i första rummet utan handelskammaren är en organisation som ska hjälpa företagare, och hjälpa näringslivet att utvecklas. Och jag har svårt att se på vilket sätt mitt sätt att uttrycka mig politiskt på något sätt skulle kunna motverka näringslivets utveckling.

Bli PLUS-medlem och läs om spelet bakom kulisserna Stockholms handelskammare!

– Bad Jan Emanuel avgå frivilligt: ”Hade upplevt att jag är allt för kontroversiell”

– Årsmöte deadline för avgång – ville inte ha Jan Emanuel på foto.

– Uppgift: Turnén med Jimmie Åkesson ”droppen”.

Bli PLUS-medlem nu!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag