Stockholmsförorten Norsborg i brand – ”Ett 30-tal bilar”

  • Tisdag 31 mar 2015 2015-03-31
E-post

STOCKHOLM En mycket omfattande brand pågår just nu i den södra Stockholmsförorten Norsborg. Flera brandbilar, poliser och ambulanser arbetar just nu på platsen för att säkra liv och egendom. – Det är säkert ett 30-tal bilar som brinner hittills, säger en ung man på platsen till Nyheter Idag.

Sent på måndagskvällen ryckte räddningstjänst, polis och ambulans ut för att arbeta med en omfattande garagebrand i den södra Stockholmsförorten Norsborg. Nästan ett helt kvarter var avspärrat av polis när Nyheter Idag anlände till platsen och ett hundratal åskådare stod längs med avspärrningarna.

– Det är säkert ett 30-tal bilar hittills som brunnit. Jag såg hur människor sprang till garaget för att köra ut sina bilar, men många blev kvar, säger en ung man på plats till Nyheter Idag.

Flera bilbränder i Norsborg den senaste tiden

Under den senaste veckan har flera bilbränder rasat i Norsborg och området nära Hallunda. Så sent som för två dagar sedan rapporterade Fria Tider att någon försökt tända eld på ett garage. Natten till tisdagen brann till slut ett garage ned till grunden och polisen uppskattar att det rör sig om ovanligt många bilar som brunnit.

De trodde väl minst 30 till 40 bilar, säger Karin Stanley på polisens länskommunikationscentral till Fria Tider.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. Det finns inga rapporter om att någon ska ha skadats. Nära platsen för branden är ett dagis beläget och garaget ligger mitt i ett bostadsområde.

Nedan ser du en video från platsen när branden rasade mitt i bostadsområdet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag