Stöd Nyheter Idag – Nu kan du swisha dina pengar och hjälpa oss bli bättre!

Nu kan du bidra till Nyheter Idag med Swish. Bilden är ett montage.
  • Måndag 7 sep 2015 2015-09-07
E-post 77

SVERIGE Nu kan du bidra med en slant och hjälpa Nyheter Idag att bli ännu bättre! Bakom skalet på sajten finns planer på att utveckla nya funktioner, bättre design men även att vässa journalistiken. Mycket av detta kostar pengar och vi tar tacksamt emot bidrag för att vi ska kunna bli ännu bättre.

Sajten Nyheter Idag är från början ett hobbyprojekt som har växt. Idag når vi fler människor än någonsin med våra nyheter och vi får dagligen förfrågningar om att utveckla nya funktioner, men även vår journalistik, på sajten. Detta kräver resurser och då behövs pengar.

Vad är det unika med Nyheter Idag?

Vi har satsat hårt på att göra egen journalistik. Vi ringer, vi gräver och vi är ute på plats för att fotografera och dokumentera händelser av stort nyhetsvärde. Samtidigt var vi först bland sajter på den ”alternativa scenen” att ansluta oss till det pressetiska systemet.

Det betyder att vi tar ansvar för vad vi publicerar. Ingen ska behöva lida onödig publicitetsskada på grund av Nyheter Idag. Skulle det vara så att vi gör fel, kan vem som helst få sin sak prövad hos pressombudsmannen. Detta tror vi är en bidragande orsak till att Nyheter Idag blivit populära, vi är hårda men snälla på samma gång.

Varför ska du bidra med en slant?

Vi siktar hela tiden på att skapa nyheter så kostnadseffektivt som möjligt. Men det betyder inte att det är gratis att driva sajten, tvärtom. Vi har utgifter i form av resor, utrustning, serverkostnad och löpande drift. Ovanpå detta vill vi utveckla sajten till att bli ännu bättre och det kostar pengar.

Om våra läsare bidrar med pengar går det snabbare och enklare för oss att göra sajten bättre. Det gynnar i slutändan dig som läsare.

Vad exakt kommer pengarna gå till?

Följande saker ligger i pipeline att förbättra på Nyheter Idag.

– Sajten som sådan. Det börjar bli dags att göra en version 2.0 av sajten. Det är inget som kommer synas speciellt mycket utåt sett, men det kommer vara stor skillnad under skalet. Skillnaden för dig är att sajten laddar bättre och fungerar bättre såväl på mobila enheter som i datorn.

– Nya funktioner. Beroende på hur mycket pengar vi får in är ett av målen även att skapa nya funktioner på sajten. Det kan vara stöd för omröstningar på sajten, koda interaktiva tabeller för opinionsmätningar och liknande saker.

– Bättre utrustning. Vi behöver alltid bättre kameror (och fixa de som av olika anledningar behöver repareras), mikrofoner, datorer och annan materiel för att dokumentera och rapportera.

– Bättre journalistik. När ovanstående saker löser sig enklare med hjälp av mer pengar, då kan vi mer lägga mer tid på avslöjanden och gräv. Detta är något vi vill bli betydligt bättre på i framtiden!

Ta mina pengar och håll käften! Hur gör jag?

Nu testar vi att använda Swish för att du ska kunna bidra med en slant. Betalningsmottagare är Joakim Ramstedt, en av personerna som skriver på Nyheter Idag.

Du swishar helt enkelt ditt bidrag till Joakims telefonnummer som är 0700 906190.

Tack så mycket för ditt bidrag!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag