Passagerare utrymdes i jakten på misstänkt vid bombhot mot tåg i Stockholm

Polisen är på plats.
  • Tisdag 12 jan 2016 2016-01-12
E-post

STOCKHOLM Ett tåg bombhotades under kvällen vid station Årstaberg i södra Stockholm och polisen tvingades utrymma tåget. – Det är en person som har sagt något hotfullt, säger en av polisens presstalesmän till Nyheter Idag.

Minst fem brandbilar samt ett flertal polisbilar och ambulanser larmades under kvällen till Årstabergs station i södra Stockholm med anledning av att en person hotade spränga ett tåg i luften. Polisen påbörjade strax före klockan nio på kvällen en evakuering av tåget.

– Man tömmer varje vagn så man kan söka efter personen och se så det inte finns något på tåget, säger polisens presstalesman Albin Näverberg till Nyheter Idag.

– Det är en person som har sagt något hotfullt, vi kollar upp tåget bit för bit, så får vi se om personen finns kvar överhuvudtaget.

Larmet kom in strax efter halv nio på kvällen sedan en person, som själv befinner sig på tåget, ringt in ett hot från en mobiltelefon. Polisen avvaktade med att gå ut med pressmeddelande om händelsen för att inte skrämma upp stockholmarna.

– Vi håller på att undersöka, så vi har lagt det där på vänt och vill inte ut och stressa upp människor om det bara är en tokskalle som dummar sig på kvällen, säger Näverberg.

När Nyheter Idag pratar med polisen vet de ännu inte om det är ett pendeltåg eller intercity-tåg som bombhotats.

Senare under kvällen meddelade polisen att tåget sökts igenom och att tågtrafiken åter var igång. Polisen utreder händelsen som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag