Stor insats mot kulturhuset Cyklopen – tiotals vänsteraktivister gripna

  • Lördag 30 aug 2014 2014-08-30
E-post

STOCKHOLM Polisen har gjort ett tillslag mot kulturhuset Cyklopen. Enligt aktiva twittrare greps 50 tillresta aktivister. – Vi kommenterar inte pågående insatser, säger polisen till Nyheter Idag.

På lördagsförmiddagen gjorde polisen ett tillslag mot kulturhuset Cyklopen i Högdalen, söder om Stockholm. Nyheter Idag var på plats och fotograf Sven Pernils rapporterar att ungefär tio piketer och ett eller två bepansrade fordon var på Cyklopen.

– Även insatsstyrkan var där. Man genomsökte Cyklopen med hundar och grep ungefär 50 personer, säger han.

Från polisens håll är man mycket förtegen om insatsen och vill inte lämna några uppgifter när vi ringer.

– Vi kommenterar inte pågående insatser, säger polisen till Nyheter idag.

Så du kan inte bekräfta att ni har gjort ett tillslag mot Cyklopen och gripit ett antal personer?

– I och med att vi inte kommenterar pågående insatser kan jag inte säga något mer om det här. Du får återkomma senare, säger polisen.

Cyklopens Facebooksida skriver man att tillslaget skett på olaglig grund och att polisen har gjort om kulturhuset till ”arrestlokal”. Man säger också att polisens agerande hindrar dem från att protestera mot nazister som väntas hålla ett möte i centrala Stockholm idag.

Nyheter Idag kommer att uppdatera löpande om dagens förväntade oroligheter i Stockholm i samband med en demonstration som kommer pågå under eftermiddagen.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag