Stor polisinsats vid SDU-demonstration

  • Fredag 24 jan 2014 2014-01-24
E-post 0

Tumult och polisingripanden ägde rum när Sverigedemokratisk Ungdom höll demonstration på Medborgarplatsen i Stockholm. Trots försöken att störa demonstrationen lyckades SDU få ut sin hårda kritik mot Ungdomsstyrelsens hantering av en bidragsansökan.

Ungdomstyrelsen motarbetar Sverigedemokraterna

Vice ordförande i SDU, William Hahne var på plats som en av talarna på demonstrationen. Upprinnelsen till demonstrationen förklarar han för Nyheter Idag.
– Därför att Ungdomsstyrelsen driver på en linje för att motarbeta Sverigedemokraterna. Dels de enskilda tjänstemännen och dels myndigheten i sig motarbetar aktivt Sverigedemokraterna och SDU.

Ungdomsstyrelsen hårt kritiserad

Det är tredje året i rad SDU nekas bidrag från Ungdomsstyrelsen, något som fått flera Sverigedemokrater att reagera skarpt mot myndigheten. Även en ledare i Dagens Nyheter tar upp ämnet där man menar att Sverigedemokraternas Ungdomsförbund särbehandlas. Från myndighetens sida menar man att SDU är på god väg att lyckas få bidraget, men att de ännu inte når hela vägen fram.

Tumult och flera polisingripanden

Samtidigt som SDU höll ett offentligt möte på Medborgarplatsen samlades ett stort antal motdemonstranter för att störa mötet. Bland annat syntes en rödsvart fana bland motdemonstranterna som skanderade –Inga rasister på våra gator.

_T0B0822

_T0B0963
Foto: Albin Lindstedt / Nyheter Idag

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag