Storslagsmål i centrala Stockholm mellan kurder och turkar

Till vänster bild ur video som sprids på Facebook. Till höger bild senare på platsen. Foto: Facebook / Roger Sahlström
  • Söndag 13 sep 2015 2015-09-13
E-post 6835

STOCKHOLM I samband med en tillståndsgiven demonstration på Sergels torg i centrala Stockholm utbröt kaosartade scener i anslutning till folksamlingen. I sociala medier sprids nu dramatiska bilder där polisen kämpar med att hålla ordning. – Tretton personer är frihetsberövade, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Det var under söndagseftermiddagen som våldsamma scener utspelades i centrala Stockholm i samband med en tillståndsgiven demonstration. Det var två grupper som kom i konflikt mellan varandra och det ska enligt uppgifter handla om en folksamling som stöder Turkiet och en annan folksamling som i huvudsak är kurder.

I samband med tumultet har knallskott kastats mot polisen, uppger myndigheten på den egna hemsidan. Vidare står att läsa att den tillståndsgivna demonstrationen ska ha samlat upp emot 700 deltagare och en mindre motdemonstration samlat ungefär 70 deltagare. I samband med sammandrabbningarna ska en person ha blivit misshandlad.

– Jag tror inte det var något allvarligt, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Video på kaoset sprids i sociala medier

Dramatiken som utspelades i centrala Stockholm fångades på video av förbipasserande personer. Nu sprids bilder på de våldsamma scenerna i sociala medier där vi ser polisen kämpa med att försöka hålla de bägge grupperna ifrån varandra och beivra brott.

Vid 16-tiden ska det åter ha varit lugnt på platsen uppger polisen på sin hemsida.

Nedan ser du ett av videoklippen som just nu sprids i sociala medier

Stefan Löfvén vill att vi ska öppna våra hem och hjärtan och gränserna. Visa solidaritet…Är detta resultatet av att vi har gjort det?!Stockholm city för ca 1 timme sedan då Turkar och Kurder drabbat samman.PK-media vågar inte skriva så mycket.. (som vanligt när det är invandrare) http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21409554.abGilla Fuck you Im from Skaune för fler uppmärksamma inlägg.

Posted by Fuck you Im from Skaune on Sunday, September 13, 2015

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag