Många skadade när brobygge kollapsade i Ludvika

Foto: Ludvika kommun
Foto: Ludvika kommun
  • Torsdag 13 jul 2017 2017-07-13
E-post 141

LUDVIKA Minst ett dussintal personer skadades när en bro som är under byggnad rasade i centrala Ludvika vid tvåtiden idag på eftermiddagen. Kommunen har mobiliserat en krisgrupp för att ta hand om anhöriga och chockade människor.

Det var strax efter klockan två idag som den nya bro som håller på att byggas över järnvägsspåren vid Kajvägen ned mot småbåtshamnen i Ludvika plötsligt kollapsade och rasade ned över spåren. Kommunen skriver på sin hemsida att det tycks vara broplanet som gett vika.

Ett flertal personer skadades i raset. Landstinget i Dalarna skriver i ett pressmeddelande att tolv skadats, varav sex allvarligt. De skadade har kross-, klämskador och trauma. Ingen av dem är livshotande skadad.

Fyra personer har förts till Ludvika lasarett med ambulans, en person har förts med helikopter till Universitets­sjukhuset i Örebro medan övriga skadade förs till Falun för vård. De fyra som fördes till sjukhuset i Ludvika för vård kommer flyttas till Falun.

Falu lasarett sattes under eftermiddagen i förstärkningsläge och olyckan klassades som en allvarlig händelse.

Så vitt man kunnat bedöma finns det inga människor kvar i rasmassorna. Området har spärrats av för teknisk undersökning, skriver polisen på sin hemsida. Tågtrafiken genom Ludvika på sträckorna Hallsberg/Örebro–Borlänge/Gävle och Hallsberg/Örebro–Fagersta/Västerås har ställts in med anledning av olyckan.

Ludvika kommun har kallat in Posomgruppen och Ludvika Ulrika kyrka, som ligger i närheten av brobygget, håller öppet med präst och diakon som tar hand om människor i behov av samtal och stöd.

Artikeln är uppdaterad.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag