Man gripen efter vansinneskörning på Södermalm

  • Tisdag 13 jun 2017 2017-06-13
E-post 4

STOCKHOLM En man har gripits misstänkt för vansinnes­körningen på Södermalm i Stockholm idag på morgonen.

Händelsen inträffade vid tjugo i nio-tiden. En lastbil krockade först med en taxibil på Götgatan. Därefter krockade den med andra bilar och körde även på trafikhinder innan den till slut övergavs på Bondegatan. Lastbilen var anmäld stulen.

– Den var tydligen tillgripen från det företag som äger den, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

En person som satt i taxibilen skadades vid vansinneskörningen. Polisen gick inte ut med något mer signalement på chauffören än att han är en man. Aftonbladet skriver att mannen bar keps och snickarbyxor.

– Det finns uppgifter ser jag i media, men jag vet inte var de kommer ifrån, det är inte det officiella signalementet, säger Olsson.

Polisen utesluter inte i nuläget att det den man som körde lastbilen medvetet försökte köra på andra trafikanter.

– Man har tagit höjd för att det här kan vara mer än en trafikolycka, säger Sven-Erik Olsson.

Vid halv tolv-tiden meddelade polisen att den man som misstänks ha kört lastbilen hade gripits. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag