Stort pådrag när passagerarplan med 34 ombord nödlandade på Arlanda

Arkivbild. Foto: Victor
  • Onsdag 6 jan 2016 2016-01-06
E-post 27

STOCKHOLM Flera brandbilar larmades vid tvåtiden på onsdagen ut på Arlanda flygplats utanför Stockholm sedan ett passagerarplan fått problem med ett av landningsställen.
– Det sista jag hörde så var det i luften, säger Swedavias presschef till Nyheter Idag.

Ett passagerarplan med 34 passagerare ombord förbereder sig just nu för att nödlanda på Arlanda flygplats efter att ha fått problem med ett av landningsställen.

– Vi har ett plan från Luxemburg, Luxair, med 34 passagerare ombord som fått en indikation på att de ska ha något problem med noshjulet, säger Swedavias presschef Henrik Kelfve till Nyheter Idag.

– Vi har ännu inte någon information om att det är något problem eller inte, men rutin är att det blir ett varningslarm i alla fall.

Är planet på marken ännu?

– Det sista jag hörde så var det i luften, men jag kan återkomma så fort jag vet.

Och räddningstjänsten är på plats?

– När det blir indikation på något sådant här, vilket inte är helt ovanligt, då blir det ett varningslarm. Vi har brandkår och allt på Arlanda som en del av den ordinarie verksamheten.

Uppdatering:

Tjugo i tre ringer Kelfve upp och berättar att flygplanet nu landat utan större problem.

– Planet är på backen. Så vitt vi vet var det aldrig något problem, det var bara en indikation. Noshjulet var nere och låst och de taxade in själv, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag