Strandhälls nya fadäs: Delade fejkbild på regeringen

Bild: Riksdagen / Faksimil Twitter
  • Söndag 15 jan 2023 2023-01-15
E-post 290

Annika Strandhälls twittrande har många gånger varit föremål för debatt. Nu har den förra regeringens miljöminister trampat i klaveret. Igen. ”Magdalena Andersson hade aldrig låtit Svenska regeringen presenteras som en förskoleklass från Kiruna”, twittrar hon och delar sedan en fejkbild från regeringens möte med EU-kommissionen.

Trots LKAB:s fynd av betydande mängder sällsynta jordartsmetaller som presenterades vid samma tid som regeringens och EU-kommissionens besök i Kiruna har mycket av diskussionen online kommit att handla ministrarnas klädsel vid mötet.

Framför allt är det statsminister Ulf Kristersson och energiminister Ebba Busch som fått klä skott för sin vinterklädsel, som många menar var löjligt tjock med tanke på den förhållandevis milda kylan i Kiruna.

Läs även: DN:s kulturchef rasar mot Ebba Busch klädsel: ”Skamlöst”

Annika Strandhäll tar det dock – i vanlig ordning – steget längre.

I en tweet publicerad på lördagskvällen lägger hon upp en photoshoppad bild från Kiruna-mötet där lejonparten av deltagarna fått iklä sig en limegrön reflexväst och därmed ser ut som en grupp skolelever.

”Det måste ändå sägas.Magdalena Andersson hade aldrig låtit Svenska regeringen presenteras som en förskoleklass från Kiruna.Lika lite som det varit acceptabelt att en enskild minister skulle dra uppmärksamheten från det politiska budskapet till sin jacka och mössa. Bara min åsikt”, skriver Strandhäll.

Tweeten har därefter raderats av den forne S-ministern. Men på Twitter är det många som tagit en skärmdump av fadäsen och delar den med kommentar.

Läs även: Strandhäll rasar mot avskaffat danstillstånd: ”Jag blir så arg, är de helt verklighetsfrånvända!”

Läs även: Henrik Jönsson svarar på Strandhälls lögnanklagelse: ”S är väldigt trängda och besvärade”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag