Strandhälls nya pressekreterare rekryterad från Inte rasist men

Foto: Faksimil interasistmen.se samt Twitter
  • Onsdag 6 mar 2019 2019-03-06
E-post 101

”Väldigt kul att idag få hälsa min nya grymma pressekreterare @simonandersso_n välkommen till staben” skriver Annika Strandhäll på Twitter. Andersson kommer närmast från den antirasistiska sajten Inte rasist men. Dock låter han redan som en Socialdemokrat. ”Ett starkare samhälle. Ett tryggare Sverige” twittrar han helt apropå efter att han fått nya jobbet.

Tillsammans med kollegerna på sajten Inte rasist men har Simon Andersson länge granskat lokalpolitiker och SD-sympatisörer som är missnöjda med samhällsutvecklingen. Men sedan några dagar tillbaka har Andersson avancerat till de finare salongerna där han nu arbetar som pressekreterare åt socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

Detta meddelade ministern själv på Twitter där både Strandhäll och Andersson syns på bild.

Det tog heller ingen lång tid för Andersson att anpassa sin retorik efter den gängse rådande inom Socialdemokraterna. ”Ett starkare samhälle. Ett tryggare Sverige” twittrar han utan någon närmare hänvisning.

När Nyheter Idag talar med Simon Andersson över telefon för att ställa frågor om hans nya jobb är det tydligt att han redan är varm i kläderna i rollen som pressekreterare.

– Ingen kommentar. Ring presschef Odd Guteland, säger han i telefonen.

Det är ju du som är intressant här?

– Jag har ingen kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag