Strejk på Ebolasjukhus – ”Kommer bli fullt med Ebolasmittade på gatorna”

  • Fredag 17 okt 2014 2014-10-17
E-post

LIBERIA Nu strejkar stora grupper bland vårdpersonalen i det Eboladrabbade Liberia. Det har fått Ebolapatienter att hota med att lämna sjukhusen.

Missnöjda med risktilläggen har en stor del av sjukvårdspersonalen på Liberias Ebolasjukhus nu gått ut i strejk, något som Nyheter Idag tidigare rapporterat. Det är främst huvudstaden Monrovia som har känt av strejken och nu svarar patienterna upp mot vårdpersonalen, skriver Buzzfeed.

-Vi tänker inte vänta på något. Vi ger oss iväg och letar rätt på mat och vatten själva. Det kommer att bli fullt med Ebolasmittade patienter ute på gatorna nu, säger en patient i en radiointervju på FN:s fredsbevarande styrkors egen radiokanal i landet.

Och det är inte bara patienterna som nu är förgrymmade på den vårdpersonal som kräver risktillägg. Även Liberias hälsominister Walter T. Gwenigale, har uttryckt sitt missnöje med de strejkande arbetarna.

-De kan stanna hemma för evigt, har Gwenigale sagt i ett uttalande.

Hälsoministern har också hotat att avskeda alla arbetare som han kan hitta ersättare för.

Varken Ebolapatienterna eller hälsoministern har däremot uttalat om de tycker att vårdpersonalen är värd ett större risktillägg eller ej.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag