Studentkår förbjuder applåder för att underlätta för studenter med ångest

Foto: Flickr
  • Onsdag 3 okt 2018 2018-10-03
E-post 118

MANCHESTER Vid Manchester University i England har den lokala studentkåren förbjudit applåder och infört ljudlösa applåder eller så kallade ”jazz hands”. Detta för att vara mer inkluderande för elever med sensoriska problem och autism.

Studentkåren vid Manchesters Universitet har förbjudit applåder för att inte exkludera studenter med ångest eller sensoriska problem, det uppger Metro.

Studenttidningen Mancunion uppger att traditionella applåder ska ersättas med så kallade ”jazz hands” där man istället skakar på händerna i luften för att imitera en applåd fast helt ljudlöst. Detta för att jazzhänder är mer inkluderande för studenter som inte klarar av höga ljud.

Sara Khan är ”frihets- och tillgänglighetsansvarig” i kåren och var den som kom med förslaget. Enligt henne måste studenter och kåren jobba för en mer inkluderande miljö och det innebär att applåder måste kunna utföras av alla, oavsett känslighet.

En student framträdde i TV-programmet ”Good Morning Britain” och förnekade att kåren ska helt ha förbjudit applåder. Hon menar att det snarare handlar om att kåren uppmanar elever att inte applådera för att visa hänseende för två studenter med sensoriska problem och autism.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag