Stulen lyxbil hittades utanför Migrationsverket

Foto: Tomislav Stjepic/Pressbild
  • Tisdag 7 Nov 2017 2017-11-07
E-post 502

MÄRSTA Förra månaden stals en Maserati Granturismo vid ett villainbrott i Södertälje. I fredags påträffades bilen parkerad utanför Migrationsverkets lokaler i Märsta, och det var en av myndighetens egna anställda som körde runt i den stulna bilen, skriver Expressen.

Det var biträdande juristen Mark Safaryan, som tidigare medverkat i Expressens ”Brottscentralen”, som gjorde upptäckten i fredags. När han kom ut från Migrationsverket i Märsta såg han en bil på parkeringen som han kände igen.

Safaryan har nämligen tidigare ägt Maseratin och när han såg att registrerings­skyltarna bytts ut på den blev han misstänksam. Han ringde upp bilens ägare och, mycket riktigt, bilen var stulen.

Polis och vakter larmades till parkeringen, men de behövde inte vänta länge förrän de lyckades få fatt på förövaren. Han kom nämligen själv ut på parkeringen med bilnycklarna.

Det visade sig att mannen arbetar på Migrationsverket som handledare och att han serverar mat åt dem som sitter på Migrationsverkets förvar.

Mannen, som kört runt i den stulna lyxbilen, har nu stängts av från sitt jobb på Migrationsverket men med bibehållen lön. Han uppges sedan tidigare utredas av Migrationsverkets tillsynsenhet misstänkt för andra ärenden.

– Jag är ganska upprörd över att en person i staten har betett sig som vi nu känner till. Det är enormt allvarligt att jag har anställda personer som åker runt i stulna bilar, oavsett bakgrund till det, säger Tommy Harnesk, sektionschef på Migrationsverkets förvar i Märsta, till Expressen.

Det är oklart om mannen som kört runt i den stulna bilen själv varit inblandad i inbrottet i Södertälje.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag