Stulen midsommarstång i Biskopsgården

Midsommarstången som SVT filmade har blivit slängd i ett par buskar. Foto: svtplay.se
  • Fredag 19 jun 2015 2015-06-19
E-post 173

GÖTEBORG Idag var det tänkt att människor som bor i Biskopsgården i Göteborg skulle få tillfälle att fira midsommar med en traditionell midsommarstång, men så blev det alltså inte. Någon har stulit midsommarstången och slängt den i ett par buskar, rapporterar SVT.

På torsdagen hade Sveriges Television ett inslag från Biskopsgården i Göteborg där hoppfulla barn berättade om förväntningar inför årets midsommarfirande. Förr i tiden var det tradition att hålla med midsommarfirande, men sedan 10-15 år tillbaka har traditionen uteblivit. Men i år var det så dags igen med midsommarstång.

– Det ska bli roligt. Jag har aldrig dansat sån här dans förut. Kanske blir det lätt!, förklarade Ala Asowad förväntansfullt för SVT.

Midsommarstången nersågad

Men idag när människor i Biskopsgården skulle fira midsommar och dansa runt midsommarstången fanns där inte längre någon midsommarstång. Någon har plockat bort midsommarstången och kastat den i ett par buskar.

– Den var fin och tanken var att ha den stående i några dagar. Men i morse hade någon sågat ner den, säger arrangören Tito Rojas till tidningen Göteborgsposten.

Vidare menar Rojas att detta visar stämningsläget i Biskopsgården och han förklarar även för Göteborgsposten att han är rejält besviken över det som hänt.

Nedan ser du SVTs inslag med de förväntansfulla barnen i Biskopsgården

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag