Styvmor filmade döende treåring – döms till 15 års fängelse för dråp

Bild: Privat/Nottinghamshire police
  • Fredag 17 mar 2023 2023-03-17
E-post 0

Istället för att ringa ambulans när hennes treåriga styvson Harvey Borrington låg på golvet filmade Leila Borrington, 23, det dödligt skadade barnet med sin telefon. Nu döms hon till femton års fängelse för dråp, misshandel och vållande till kroppsskada.

Det var den 7 augusti som den 3-åriga Harvey skadades svårt i sitt hem i Jacksdale utanför Nottingham i Storbritannien.

Han hade vid tillfället tagits om hand av sin styvmor Leila Borrington som insisterade på att pojken ramlat baklänges och på så sätt slagit huvudet i golvet, rapporterar Metro UK.

Läs även: Döms till fängelse för filmad misshandel av treårig dotter – hävdar att hon hetsades av främling på Instagram

Leila Borrington hade även filmat den svårt skadade pojken, en film där hon lyfte hans ena arm medan pojken jämrade sig. Filmen skickade hon till pojkens pappa innan hon larmade sjukvården.

– Hennes instinkt, när hon ser barnet medvetslöst och i nöd efter att ha skadat sig allvarligt är att ta upp telefonen och filma istället för att ringa en ambulans, säger åklagare Jonas Hankin under rättegången.

Pojken avled, och en rättsmedicinsk undersökning visar att barnet hade utsatts för våld flera timmar innan han kollapsade och ambulans tillkallades.

Åklagaren menar att styvmodern gav sig på Harvey Borrington för att han var autistisk med en språkstörning, vilket gjorde att han inte kunde kommunicera att han utsattes för våld.

Läs även: Koran föll till golvet – autistisk pojke dödshotas och stängs av från skola

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag