Svärdmannen död – Sammanlagt tre personer avlidna

Åklagare Per-Erik Rinsell berättade att gärningsmannen är död på presskonferensen som SVT Play direktsände. Foto: Faksimil svtplay.se
  • Torsdag 22 okt 2015 2015-10-22
E-post 180

TROLLHÄTTAN Den 21-årige man som idag på förmiddagen gick till attack med ett svärd mot lärare och elever på skolan Kronan i Trollhättan är död. Mannen avled av de skottskador han fick sedan polisen skjutit honom inne på skolan.

Inklusive gärningsmannen har sammanlagt tre personer avlidit till följd av vansinnesdådet. Sedan tidigare har det bekräftats att en lärare och en 11-årig elev på skolan omkommit.

Vid en presskonferens i Trollhättans stadshus klockan fyra på eftermiddagen deltog, förutom representanter från polismyndigheten, även åklagaren Per-Erik Rinsell.

Enligt polisen var det kaotiskt på skolan när de första polispatrullerna anlände.

– De möts av en skadad person utanför entrén och det är kaos på platsen, uppgav polisens insatschef Thomas Gorner och fortsatte:

– De får till sig att gärningsmannen befinner sig på andra våningen i skolan. De möter den misstänkte gärningsmannen i skolan på andra våningen.

När polismännen konfronterade den svärdbeväpnade mannen utbröt skottlossning. Två skott avlossades, varav ett träffade den misstänkte mannen som oskadliggjordes.

Därefter fortsatte polisen med att säkra skolan och säkerställa att det inte fanns några fler medgärningsmän. De påbörjade även livräddande insatser på de skadade samt konstaterade att en av dem som huggits ned var död.

Två personer vårdas på sjukhus med allvarliga respektive kritiska skador efter förmiddagens vansinnesdåd.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag