Svävande journalistik på Sydsvenskan

Foto: Faksimil youtube
  • Torsdag 6 mar 2014 2014-03-06
E-post 0

”VETENSKAP” Tidningen Sydsvenskan skriver idag om en svävande skateboard och frågar sig om videon verkligen kan vara sann. Nyheter Idag kan nu avslöja det Sydsvenskan inte berättar.

I en youtubevideo ser vi Christopher Lloyd, känd från filmen Tillbaka till framtiden lämna över en futuristisk skateboard till bland annat Tony Hawk. I videon på youtube ser vi kändisar skejta med den hovrande brädan och det hela ser ut att vara äkta.

”Se klippet som förbryllar världen”

Sydsvenskans rubrik är ”Se klippet som förbryllar världen”. Nyheter Idag kan avslöja att videon inte alls förbryllar världen, möjligen journalisterna på nämnda redaktion. Det är sajten ”Funny or die” som ligger bakom klippet. I en video på sajten ber Christopher Lloyd om ursäkt till de som kan ha känt sig lurade. Här kan du se hans ”ursäkt”!

Reagerar mer på Sydsvenskan än på videon

På twitter låter inte reaktioner vänta på sig, trots att det är arla morgon. Anders Frick tycker det är skrämmande journalistik. Både att artikeln ligger under ”vetenskap” samt att Sydsvenskan ”frånsäger sig ansvar” för sin rubriksättning.

I skrivande stund omnämns inte sajten Funny or die någonstans i Sydsvenskans artikel. Nyheter Idag har sökt Sydsvenskan för en kommentar.

Här är den ursprungliga videon som lurade Sydsvenskans journalist.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag