Svensk artist dömd till tre års fängelse för våldtäkt

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 20 Nov 2015 2015-11-20
E-post 75

INRIKES En svensk artist i 40-årsåldern dömdes idag till tre års fängelse för våldtäkt och grov fridskränkning. Övergreppen utfördes mot en kvinna som mannen hade en relation med.

Enligt domen mot mannen, som avkunnades idag, har han förutom att våldta kvinnan även slagit och sparkat på henne. Han har flera gånger tvingat henne att utstå förnedrande behandling, som att stoppa in en tandborste insmetad i avföring i hennes mun.

Misshandeln och övergreppen pågick under större delen av relationen och mannen hotade dessutom att mörda kvinnans son samt våldta hennes dotter och göra dottern gravid.

– Eftersom du inte kan bli gravid så kan jag göra din dotter gravid, ska han ha sagt enligt kvinnan.

Artisten, som under våren och sommaren i år uppträtt i flera offentliga och medialt uppmärksammade sammanhang, har erkänt delar av gärningarna. Han nekar däremot till att ha våldtagit kvinnan.

Träffades i år

Den nu dömde mannen och den utsatta kvinnan träffades i samband med en utlandssemester i början av året. I polisförhör beskriver kvinnan artisten som ”burdus”, ett ”naturbarn” och ”gränslöst djur”, något hon till en början delvis såg som positivt.

Kvinnan beskriver det som att de båda kommer från ”dysfunktionella bakgrunder” och att den manlige artisten har en ”beroendepersonlighet”. Han verkade må dåligt och pratade om att ta livet av sig, vilket gjorde att hon föll för honom.

– Mitt hjärta svämmade över, säger hon i förhör.

Greps i augusti

Artisten greps i mitten av augusti i år efter att ha våldtagit kvinnan natten till den 10 augusti. Mannen polisanmäldes av den utsatta kvinnans dotter som gick till polisen så snart hon hört sin blåslagna mamma berätta om vad hon råkat ut för.

Mannen anhölls till en början i sin frånvaro, men kunde gripas under eftermiddagen den 14 augusti och begärdes då häktad. Idag dömdes han till tre års fängelse.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag